יום שני, 4 באפריל 2016

מפקחי היחידה המרכזית לחקירות ואכיפה (פיצו"ח) של משרד החקלאות והיחידה המרכזית במשטרת ישראל מחוז ש"י חשפו הלילה רשת הברחת בשרים משטחי הרשות הפלסטינית לתוך גבולות ישראל

לקראת חג הפסח, משרד החקלאות ומשטרת ישראל מאחדים כוחות ומגבירים את פעולות האכיפה לטובת שמירה על בריאות הציבור.
מזה מספר חודשים מנהלת היחידה המרכזית במשטרת ישראל מחוז ש"י ובשיתוף פעולה עם היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות של משרד החקלאות (פיצו"ח) רשות המיסים (יהלום וחקירות מע"מ ירושלים) ומשרד הבריאות, פרשיית יבוא בשר מדרום אמריקה (שנשחט על פי ההלכה המוסלמית) המיועד לרשות הפלסטינית.
על פי החשד, רשת מבריחים (ישראלים ופלסטינים) הכניסו במרמה את הבשר משטחי הרשות הפלסטינית לישראל במשאיות בעלות דפנות כפולות ובשיטות הסלקה נוספות. הבשר המוברח לשטחי ישראל נמכר למסעדות מובילות ובעלות שם וכן לחנויות שונות לממכר בשר, זאת תוך זיוף מקור הבשר וזיוף אישור וטרינרי, תאריכי התפוגה של מוצרי הבשר, תאריכי השחיטה והכשרות.

איך עבדה השיטה?
יבואן פלסטיני רוכש בשר המיועד לרשות הפלסטינית בדרום אמריקה ומייבא אותו ארצה לנמל חיפה. מהנמל בחיפה הסחורה מועברת למחסן בא-רם, ומשם הבשר מוברח בשיטות שונות לשטחי ישראל דרך מחסומים שונים בתת תנאים המנוגדים להנחיות השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, משרד הבריאות ותוך סיכון שלום הציבור. 
הסחורה המוברחת מגיעה למחסן באזור התעשייה עטרות, שם נארזת מחדש תוך זיוף חותמות הכשרות, תאריכי התוקף ואישורים וטרינריים. לאחר אריזת מוצרי הבשר מחדש (שאינו ראוי למאכל אדם), הם מופצים למסעדות מובילות ובעלות שם, וכן לחנויות שונות לממכר בשר.  בנוסף יש חשד שעולה להעלמת עסקאות והשמטת הכנסות בשטחי ישראל.
רק בימים האחרונים פורסם כי במטרה לשמור על בריאות הציבור ולאור אי עמידת הרשות הפלסטינית בדרישות השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ובמסגרת הערכת סיכונים מקצועית שעושה המשרד, נאסר המשך ייבוא המוצרים מן החי מתחומי הרשות הפלסטינית לתוך ישראל, וזאת במטרה למנוע כניסת בשר מקולקל או בשר נגוע במחלות לשטחי המדינה ולשמור על בריאות הציבור.

בנוסף, במספר אירועים שונים ברחבי הארץ צוותים של יחידת האכיפה והחקירות המרכזית של משרד החקלאות (פיצו"ח) סיכלו ניסיונות הברחה לאורך מרחב התפר ובאזורים שונים בהם נתפסו אלפי ק"ג בשר. מתחילת שנת 2016 סוכלו ניסיונות הברחה של כ-39,000 ק"ג בשר מוברח. בשלוש השנים  האחרונות משרד החקלאות סיכל 363 ניסיונות הברחת בשר המהווים כ- 729 טון!

  צילום הבשר המוברח, עם מדבקות הזיוף צילום הבשר המוברח, עם מדבקות הזיוף

רואי קליגר מנהל יחידת פיצו"ח, יחידת האכיפה והחקירות המרכזית של משרד החקלאות: "משרד החקלאות מבצע באופן מתמיד אכיפה לסיכול ניסיונות הברחה ומכירה של מוצרים מן החי ושל בשר לא מפוקח משטחי הרשות הפלסטינית למדינה. תפיסות הבשר המוברח מבוססות על מידע מודיעיני רחב, המאפשר לאנשי היחידה לאתר משאיות המבריחות בשר או כל תוצרת חקלאית אחרת. קליגר הוסיף כי: "בזכות שיתוף הפעולה עם היחידה המרכזית במשטרת ישראל מחוז ש"י, התחקינו לאורך זמן אחר משלוחי הבשר שצריך להגיע לשטחי הרשות הפלסטינית ומנענו את הפצת בשר שנועד למכירה בכל הארץ והצלחנו לסכל ניסיון נוסף לפגיעה בבריאות הציבור".

אין תגובות:

פרסום תגובה