יום רביעי, 8 בפברואר 2017

במקום יבש – תאכלו "פרש". משרד החקלאות: צרכו פירות טריים גם בט"ו בשבט

פירות מיובשים יותר מצומקים, מכילים פחות ויטמינים ותוספות של צבעי מאכל מלאכותיים, סוכר וקלוריות מיותרות, אז למה להתעקש לצרוך פירות מיובשים?
השר אורי אריאל: "ארץ ישראל השתבחה בפירות ובירקות נהדרים ובזכות החקלאים שלנו אנחנו גם יכולים לאכול אותם. אני קורא לכולם בחג האילנות, ליהנות מפירות טריים ואיכותיים, ובמקום תאנה יבשושית תאכלו תאנה טבעית, ובמקום משמש מצומק תאכלו משמש טרי ובריא"
בחודש צורך הישראלי הממוצע פירות בכ- 120 ש"ח (פירות(!) בלבד, ללא ירקות)
ט"ו בשבט בפתח ומשרד החקלאות יוצא בקריאה לציבור להמשיך ולצרוך  פירות טריים, אשר עדיפים על אלו המיובשים.

כיום, מרבית המשפחות בישראל, נוהגות לצרוך פירות מיובשים בט"ו בשבט בכל שנה, כנהוג במסורת עתיקת היומין, שמקורה בחוסר הפירות שהיה בעבר בחורף, עבור היהודים שחיו בגלות. לכן הפתרון שנמצא היה צריכת פירות מיובשים. אולם כיום, ניתן למצוא ברשתות השיווק עשרות סוגים שונים של פירות בשפע של צבעים וטעמים שונים, כאשר לכל אחד מהם סגולות וערך תזונתי גבוה, התורמים רבות לבריאותנו. בניגוד לפירות המיובשים, הפירות הטריים מכילים ויטמינים וערכים תזונתיים רבים, ללא כל צבע מאכל או עיבוד תעשייתי.

לפי נתוני הלמ"ס, בחודש צורך הישראלי הממוצע פירות בכ- 120 ש"ח (פירות(!) בלבד, ללא ירקות). במשרד ממליצים לצרוך בט"ו בשבט פירות טריים, כבכל שאר ימות השנה, ולהרוויח טריות וערכים תזונתיים בעשרות זנים של פירות, שעדיפים על אלו הנמצאים בפירות המעובדים.

אין תגובות:

פרסום תגובה