יום ראשון, 22 באוקטובר 2017

עם גילוי תוצאות בדיקות מעבדה חיוביות לסלמונלה בביצים שנדגמו בעקבות תחלואה בבני-אדם משרדי החקלאות והבריאות עצרו מידית את שיווק הביצים מתחנת המיון "יש מעוף"

​עם גילוי תוצאות בדיקות מעבדה חיוביות לסלמונלה בביצים שנדגמו בעקבות תחלואה בבני-אדם , המשרדים עצרו מידית את שיווק הביצים מתחנת המיון "יש מעוף", והמשווק הונחה להוציא הודעה לציבור שלא לצרוך את הביצים המסומנות וז 98 תאריך אחרון לשימוש במקרר 7-11 וביצים המסומנות וק 67 תאריך אחרון לשימוש  במקרר 14-11 ואין להחזירם לחנות אלא להשליכם לפח.

כמות הביצים החשודות כנגועות  מהוות פחות מאחוז מסך הביצים המשווקות בארץ.
המשרדים ממשיכים לערוך בדיקות וניטור לשמירה על בריאות הציבור, כולל לעניין החשד אשר הועלה על ידי המשווק כי שם המשווק זויף ומדובר למעשה בביצים שאינן של המשווק "יש מעוף" . השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות הנחו את יחידת האכיפה והחקירות המרכזית של משרד החקלאות (פיצו"ח) לפתוח בחקירת החשד.

סלמונלה הנו חיידק שכיח בעולם, ומדינת ישראל עושה מאמצים כדי למזער את הימצאותו. במסגרת התוכנית לניטור סלמונלה בלולי ביצים למאכל (מטילות) ובמשחטות עופות, שיזם משרד החקלאות במטרה להפחית את כמות חיידקים בביצים ובבשר העוף המגיעים לצרכן, נבדקו כ 90% ממשקי המטילות במדינת ישראל ונמצא כי שכיחות הסלמונלה אנטיריטידיס וטיפימוריום בלולי ההטלה בישראל עומד על פחות מ- 3% אחוז, שיעורים דומים לשיעורים שנמצאו במדינות אירופה וארה"ב.

לגבי יתר הביצים של המשווקים האחרים, המשרדים מבקשים מהציבור להמשיך ולהימנע מאכילת ביצים שאינן מבושלות היטב. בישול משמיד את הסלמונלה.


על מנת לשמור על בריאות הציבור, אנו חוזרים ומדגישים את כללי צריכת הביצים כבשגרה:
  • חשוב לבשל ביצים באופן מלא כגון ביצה קשה (בישול מלא משמיד חיידקים).
  • להימנע מאכילת ביצת עין או ביצה רכה.
  • איסור על אכילת /שתיית מזון המכיל ביצים לא מבושלות. 
  • לאחסן ביצים במקרר.
  • יש להקפיד על כל הכללים האמורים לעיל, במיוחד כאשר מדובר במזון עבור תינוקות, קשישים, או אנשים עם פגיעה במערכת החיסונית.

בעת רכישת הביצים:
  • יש לרכוש ביצים עם חותמות עליהן מופיע שם המשווק, גודל הביצה, תאריך אחרון לשיווק ותאריך אחרון לשימוש במקרר. 
  • יש להקפיד על קניית ביצים רק במקומות מורשים (לא בקניה בפתח הבית, שכן מקורן אינו ידוע והן אינן נשמרות בטמפרטורה ובתנאים המתאימים).
  • חשוב לשים לב כי בנקודות הרכישה הביצים מאוחסנות במקום מקורר /ממוזג.
  • יש להקפיד על רכישת ביצים ארוזות באריזות קמעוניות סגורות בכל הצדדים ואם קונים מגשי ביצים של 30 ביצים, יש להקפיד כי המגש יהיה עטוף בניילון נצמד מכל צדדיו. 
  • תאריך אחרון לשיווק, משמעו כי מעבר ליום זה, אין למכור עוד את הביצים הללו. התאריך האחרון לשימוש הינו עד חודש ימים מעבר לתאריך האחרון לשיווק. תאריך זה מהווה המלצה לצרכן עד מתי ניתן להשתמש בביצים כאשר הן מאוחסנות בבית, במקרר. 

מה עלינו לעשות בעת השימוש וההכנה במטבח:
  • יש לאחסן את הביצים במקרר הביתי מיד לאחר הקנייה.
  • מומלץ לאחסן את הביצים במקרר באריזתן המקורית. האריזה מגינה על הביצים מפני אובדן נוזלים או ספיחת ריחות זרים והתייבשות. 

נקודות נוספות שכדאי לדעת:
  • אין להשתמש בביצים שבורות, סדוקות נוזלות ומלוכלכות. 
  • אין להפריד בין החלמון לחלבון על ידי העברה בין 2 חצאי הקליפה, כי הדבר עלול לזהם את תוכן הביצה. עדיף לקנות כלי קטן, העושה פעולה זו בקלות.
  • אין לרחוץ ביצים, בייחוד טרם הכנסתן למקרר מאחר ושטיפת הביצים גורמת להעברת חיידקים לתוך הביצה.
  • יש להקפיד לזרוק את קליפות הביצה לאשפה ישר לאחר שבירת הביצה ולא להשאירן על משטח העבודה מאחר והחיידקים יכולים לעבור מקליפת הביצה למשטח העבודה וכן לנקות היטב את המשטח עליו הונחו הביצים. בנוסף, מומלץ לנקות גם את מקום שבירת הביצה עצמה. 
  • בישול ביצה היטב או טיפול בחום גבוה משמיד נגיפים וחיידקים בביצים. על כן יש לצרוך אך ורק ביצים מבושלות, מטוגנות, אפויות וכיו"ב. על הביצה, לאחר בישולה, להיות מוצקה וללא אזורים נוזליים.
  • רצוי לא לצרוך מיני מזון המכילים ביצים בלתי מבושלות או אפויות (כדוגמת: ביצת עין, מוס שוקולד, טירמיסו, גלידה, מיונז וכיו"ב). 
  • הוראות אלו חשובות במיוחד לאוכלוסיות עם מערכת חיסון מוחלשת כגון קשישים, ילדים ואנשים חולים.

אין תגובות:

פרסום תגובה