יום רביעי, 27 בינואר 2016

לאחר הערכה מחודשת משרד החקלאות מגביר את האכיפה ומחמיר את הדרישות ליצור ושיווק מזון-נא לכלבים

האגף לפיקוח על מזון לבעלי חיים במשרד החקלאות ופיתוח הכפר ביצע הערכה מחודשת בנוגע לתנאים לייצור ושיווק של מזון נא (Raw food) לחיות מחמד במדינת ישראל ובתוך כך, מגביר את האכיפה ומחמיר את הדרישות ליצור ושיווק מזון-נא לכלבים. יובהר כי הדרישות לקבלת היתר לייצור ושיווק מזון נא, לפי צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (ייצור מספוא וסחר בו), הוחמרו כאמור ועל כן יצרנים של מזון מסוג זה מתבקשים ליישם מערכות של בטיחות מזון מסוג HACCP או ISO 22000. 
במטרה להבטיח את בריאות בעלי החיים ובריאות הציבור משרד החקלאות נוקט במשנה זהירות ומאפשר שיווק של מזון נא לצרכן, בקיום אחד מהתנאים:
1. בישול המזון טרם שיווק.
2. סימון המזון במילים "יש לבשל את המזון טרם שימוש".
מאחר שלא מדובר על תנאים מצטברים, בעלי כלבים מתבקשים לבשל את המזון לכלבים טרם השימוש בו.
החברות המאושרות לייצור ושיווק מזון נא במדינת ישראל נכון להיום: 
1. חברת ביו דוג תזונת בריאות בע"מ, מס' יצרן 900. 
2. חברת פטס נטוראול בע"מ, מס' יצרן 2140.
במקביל לחידוש ההיתר ובמטרה להבטיח את בריאות בעלי החיים ורווחתם ושמירה על בריאות הציבור בשל הרגישות הטמונה במזון נא לכלבים ( (Raw food, מפקחי האגף לפיקוח על מזון בעלי חיים מגבירים כאמור את הפיקוח ואת האכיפה על יצרני ומשווקי מזון זה וממשיכים לבצע פיקוח ומעקב אחר הנושא, קוראים לציבור לדווח למשרד אם הסימון הנדרש אינו קריא.​

אין תגובות:

פרסום תגובה