יום חמישי, 28 בינואר 2016

בהמשך לבדיקות הנרחבות והמעמיקות לאיתור סלמונלה בביצים הנערכות על ידי משרד החקלאות ומשרד הבריאות אותר מקור הביצים הנגועות בספרד

בהמשך לבדיקות הנרחבות והמעמיקות לאיתור סלמונלה בביצים הנערכות על ידי משרד החקלאות ומשרד הבריאות אותר מקור הביצים הנגועות בספרד - הייבוא מהמקור הנגוע הופסק. לאור כך, אין מניעה מלצרוך ביצים שמקורן בספרד (הנושאות את הסימון ES), אך הציבור נדרש להמשיך להקפיד על אכילת ביצים מבושלות היטב ועל כללי צריכת ביצים בטוחה.
על מנת לשמור על בריאות הציבור, אנו חוזרים ומדגישים את כללי צריכת הביצים כבשגרה:
חשוב לבשל ביצים באופן מלא כגון ביצה קשה (בישול מלא משמיד חיידקים).
להימנע מאכילת ביצת עין או ביצה רכה.
איסור על אכילת /שתיית מזון המכיל ביצים לא מבושלות. 
לאחסן ביצים במקרר.
יש להקפיד על כל הכללים האמורים לעיל, במיוחד כאשר מדובר במזון עבור תינוקות, קשישים, או אנשים עם פגיעה במערכת החיסונית.
מקרא לזיהוי החותמות שעל הביצים המעיד על מקורן
ארץ יבואסימון
ספרדES
הולנדNL
איטליהIT
אוקראינהUA
טורקיהTR

 • בהתייחס למגבלת המקום על הביצה, מתאפשר סימון של מדינת המקור על ידי סימון אותיות. אם קיים סימון שאינו תקין (לא קריא, מחוק ועוד) ניתן לפנות בעניין זה אל השירותים הווטרינריים והדבר ייבדק.
• על ביצים מיצור מקומי לא מופיע סימון שתי האותיות

מידע נוסף בנושא טיפול בביצים ניתן למצוא באתר משרד החקלאות
כמו כן, ניתן למצוא מידע נוסף באתר משרד הבריאות
ובאתר המועצה לענף הלול

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה